Jak tak mlsně koukám na "okolní" blogy, ráda bych taky přispěla nějakým tím receptem. Moc nevařím z masa (zato si ho s radostí dám někde jinde - většinou u mámy :-)), a proto jsou moje recepty víc zeleninové, levné a takové staročeské.
Například taková červená řepa - český národ zná většinou jen tu zavařenou, ale zkuste si udělat salát ze syrové strouhané řepy (strouhám na jemno), lžička křenu nebo křenexu, bílý jogurt, sůl, pepř. Je to bašta k neuvěření! Velice nerada se o toto jídlo s někým dělím. Další jídlo z červené řepy jsem shlédla v televizi a jmenovalo se to pečený salát, ale já to dělám bez zálivky a prostě jen na plechu upeču brambory a červenou řepu na kolečka, pár stroužků česneku a cibuli na kolečka (pozor na tloušťku, ráda se pálí). Dále jen osolit a okmínovat. Dávám si to jako přílohu. Včera například k fileti. A minulý týden... a skoro pořád.
Překvapivě výborná byla mrkvová polévka s vločkama - recept asi z časopisu nebo netu. Na cibulku dát smažit mrkev nahrubo nastrouhanou, zalít horkou vodou, povařit a je to. Já přidávám trošku másla, protože jsem někde četla, že máslo pomáhá dostat z mrkve vitamín A. A taky proto, že mi moc chutná.
Dalším receptem z časopisu je "polévka spokojenka". A jsem s ní opravdu spokojená. Dám do vody vařit bujón, brambor na kousíčky, pórek, mrkev nebo hrášek, když je zelenina měkká tak zavařím krupičku a po chvilce zakvedlám vajíčko. Ke konci přidám česnek a třeba dneska jsem ho přidala opravdu hodně, aby mi v nachlazení spravil zdravíčko. Tohle jediné jídlo jsem i vyfotila. Jinak je to lepší jíst než fotit :-)).
Takže dobrou chuť všem!
Žádné komentáře:
Okomentovat